foto van Canabis

september- oktober

Beste klant,

september staat voor de deur en met de aankondiging van deze nieuwe maand willen we graag  twee belangrijke onderwerpen onder uw aandacht brengen: de geneeskrachtige eigenschappen van propolis en de Week van het Hart. In deze nieuwsbrief delen we de wetenschappelijke bevindingen over propolis en hoe het kan bijdragen aan uw algehele gezondheid. We geven praktische tips voor een hartvriendelijke levensstijl en brengen enkele supplementen onder de aandacht die ons lichaam ondersteunen. Laten we samen de prachtige kleuren en frisse start van september omarmen. 
 
Alle promoties zijn geldig van tot eind oktober

Producten verkrijgbaar bij ons in de winkel of bestellen via webshop,
e-mail op info@soletvita.be, telefonisch 016/580952.

infoavond 16 oktober 2024 : CBD en Cannabis meer dan een hype?

Wat is CBD? en CBG? Waarvoor wordt het nu gebruikt en is het wel legaal? Wat betekent full spectrum en wat zijn terpenen? Leer en ontdek alles over cannabis producten. ontvang advies en stel je eigen vragen.

meer info volgt: ook via website. Info en inschrijvingen: in de winkel, via telefoon of mail.

De weldaad van zuivere karitéboter (shea butter)

Karitéboter, ook wel shea butter genoemd, is een plantaardig vet dat gewonnen wordt uit kariténoten en wordt commercieel enorm veel toegepast. In heel veel claims op verpakkingen zien we ‘verrijkt met shea butter” en dergelijke … Helaas is niet alles zo mooit als het lijkt. Er wordt industrieel enorm veel kapot gemaakt door o.a. machinale raffinage. Hierdoor verliest het vrijwil alle werkzame stoffen die juist zo belangrijk zijn. Je kunt het nog het beste vergelijken met honing of kokosolie. dit wordt ook industrieel zodanig bewerkt, dat er maar weinig overblijft van de gezonde eigenschappen. Ook shea butter wordt bewerkt met hexaan of andere chemische oplosmiddelen. Het wordt op zeer hoge temperaturen ontgeurd en gebleekt. Er blijven altijd wel chemische resten in het eindproduct achter en dat wil je liever niet op je huid smeren. Kies dus lliever voor de pure onbewerkte shea butter. Het unieke en bijzondere aan shea butter is dat het een bijzonder hoog gehalte heeft aan onverzeepbare delen. De meeste (zaad)oliën bevatten een verzeepbaar en een onverzeepbaar deel. Met name de onverzeepbare delen bevatten die specifieke verzorgende eigenschappen. Doordat shea butter zo’n bijzonder profiel bezit, is het gehalte aan verzorgende eigenschappen ook groot. Geschat wordt tot zo’n 15-18%. In de meeste natuurlijke oliën is dit gehalte 1% of zelfs minder. Het is dus een geschenk voor de huid! Karitéboter wordt al eeuwenlang gebruikt als huid- en haarverzorging. Het voedt, hydrateert, verzacht, herstelt, ondersteunt en beschermt je huid en maakt je haren zijdezacht en glanzend. Ze is rijk aan vetzuren en antioxidanten zoals vitamine A, E, onverzadigde vetzuren en quercetine. Doordat de boter afkomstig is van de noot zelf en niet van het vruchtvlees zoals bij kokosnoten het geval is, is ze zelfs geschikt voor de meest gevoelig huid. Het heeft ook een desinfecterende werking waardoor wonden sneller herstellen en minder littekens geven. Voor chronische aandoeningen zoals eczeem, rosacea en psoriasis kunnen de vetzuren een wereld van verschil betekenen. Ze vertragen namelijk de productie van ontstekingscellen die bijdragen aan irritatie en huidaandoeningen. Het heeft ook een gunstig effect op de bloedsomloop. Kortom een product om te koesteren. bronvermelding: Monique van der Vloed

Promo

Hoeveelheid: 100gr 11,55 – 15%= 9,82 €

Cacaoboter: wat, waarom en wanneer

Cacaoboter wordt gemaakt tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen. De bonen worden gemalen tot een soort vettige brij, de cacaomassa. Deze wordt vervolgens door persing gescheiden in ruwe cacaoboter en cacaopoeder. Cacaoboter wordt veel gebruikt in chocolade. Het heeft een smeltpunt ergens tussen 35-37°C, wat chocolade een heerlijk mondgevoel geeft. Cacaoboter kan op verschillende manieren worden gebruikt, zowel inwendig als uitwendig. Het heeft verschillende voordelen. Zo helpt het mee veroudering en rimpels bestrijden. Vermindert het littekens en striae, helpt het immuunsysteem mee ondersteunen, verzorgt het haar, helpt mee huidontstekingen verminderen en onze hartgezondheid verbeteren. Rauwe, biologische cacaoboter is aardig rijk aan antioxidanten. De cacaomassa-polyfenolen in cacaoboter zijn in staat om overmatige activiteit van de T-cellen in ons immuunsysteem te onderdrukken. Dit heeft grote invloed op ons immuunsysteem. Palmitinezuur is wel een ongezondere vetsoort op zich, maar ter vervanging voor andere geraffineerde oliën en ter afwisseling is pure cacaoboter een goed alternatief.

Enkele heel eenvoudige tips:

· Huidverzorging: Smelt een kleine hoeveelheid cacaoboter in je handen en breng het direct aan op je huid. Het is vooral nuttig voor droge plekken, littekens en striae.

· Haarverzorging: Gebruik het als haarmasker door een beetje gesmolten cacaoboter in je haar en op je hoofdhuid te masseren. Laat het 20-30 minuten intrekken voordat je het uitwast.

· Lipbalsem: Smelt cacaoboter en giet het in een klein potje. Laat het afkoelen en gebruik het als een natuurlijke lippenbalsem. (Greet van Laer helpt je hiermee graag verder, zie ook haar workshops. Tel: 0494/422952).

· Zelf chocolade maken

· Ongeveer een eetlepel door je smoothie mengen

· Wat rasp over de salade, pannenkoek, cake, taart, koffie of thee

Promo

Hoeveelheid 250gr : 9,20 – 10% = 8,14€ €

Wat je misschien nog niet wist over Propolis

Propolis is een natuurlijk bijenproduct. De gezuiverde propolis wordt opgelost in alcohol en is zo gemakkelijk in te nemen. Propolis staat bekend om zijn sterke antimicrobiële, antivirale, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het heeft een gunstige invloed op reumatische klachten, helpt mee slagaderverkalking aan te pakken en is ook lichtjes bloed verdunnend, waardoor het onze bloeddoorstroming kan mee helpen stimuleren. Het kan pijn en jeuk mee helpen verlichten en is anti-allergisch. Het helpt ook mee de afweer van het lichaam te ondersteunen tegen infecties en draagt bij tot een krampstillende werking van de darmspier. Er zijn geen nevenwerkingen gekend.

Propolis bestaat uit een 100-tal stoffen: 50 à 55 % hars en balsem, 30 % was, 8 à 10 % geurige etherische oliën, 5% vaste stof zoals pollen, vetten, aminozuren, organische zuren, samengestelde ethers van gelijkwaardige alcohol en sporenelementen zoals koper, ijzer, mangaan, zink en andere… Verder nog phytonciden. Dit zijn de heilzame geurstoffen die vooral naaldbomen en planten afscheiden en verspreiden om zichzelf te beschermen tegen schadelijke insecten en schimmels. Tot slot bevat propolis nog een hoog gehalte aan B-groep vitamines, maar ook A, C, biotine en flavonoïden alsook provitamine A (bèta caroteen)

Je mag zeker ook de huid en zelfs wonden ermee behandelen.  Een paar druppels tinctuur aanbrengen en de alcohol laten verdampen. Er ontstaat dan een dun laagje. Deze behandeling kan ook enkele keren per dag worden herhaald. Pas op voor kleding: het geeft nauwelijks (met spiritus of alcohol) te verwijderen vlekken! De ontstekingsremmende eigenschappen van propolis kunnen mogelijks van pas komen bij de behandeling van niet-alcoholische leververvetting (NAFLD). Uit een klinische studie blijkt dat suppletie van het bijenproduct leidt tot een significant verbeterde levergezondheid bij mensen met NAFLD. Daarnaast verminderden bij de propolisgebruikers de ontstekingswaarden in het bloed.

Promo

Hoeveelheid: 30ml  11.50 – 10% = 10,35€
Hoeveelheid: 50ml 17,50 – 10% = 15,75€
Hoeveelheid: 100 ml 32,00 – 10% = 28,08€

andere promo’s

de week van het hart

Wat kan je zelf doen om je hart gezonder te maken! Deze week loopt van 23 tot 29 september en staat volledig in het teken van bewustwording rondom hart- en vaatziekten. Een gezonde levensstijl is hierbij van essentieel belang.

We geven enkele tips:

  • Stop met roken, want hierdoor gaat je bloeddruk al na de eerste inhalatie omhoog. zo komt er minder zuurstof in het bloed en ook minder transport van zuurstof naar andere organen. Hierbij kan Acrrogem en spray betere gewoonten helpen.
  • Zorg voor een gezond voedingspatroon met veel verse groenten, beperk geraffineerde voeding. Eet puur en onbewerkt. Gebruik groene kruiden, beperk zout (in kazen en charcuterie) dus eet puur vlees als kip, kalkoen. Vermijd kant en klaar maaltijden en kleur- en smaakstoffen. Eet vaker vis, noten (met mate), pure chocolade (met mate). Drink water, kruideninfusie of maak je eigen suikervrije drank (dixap toevoegen aan water) doch ook met mate. Beperk ook koffie tot max 3 tassen per dag.
  • Alcohol veroudert uw hart! Zowel matig gebruik al overmatig gebruik verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Beperk alcoholgebruik en suiker inname (zeker in frisdranken). Hierbij kan ook Acrogem en spray betere gewoonten helpen.
  • Hou in elk geval je bloeddruk onder controle. Dit kan je doen met Tensoton forte caps of viscum album caps of druppels. vermijd zoveel mogelijk stress!
  • Beperk overgewicht door een gezonde levensstijl aan te nemen. Gezonde voeding (zoals hierboven beschreven), eventueel aangevuld met de hulp van Accrogem en spray betere gewoonten. Ook capsules op basis van appelazijn, chroom en groene thee kunnen ondersteunen hierbij.
  • Hou je bloedsuikerspiegel in het oog. Dit is iets wat aangeraden wordt om op te volgen vanaf 40 jaar. Ook hier gelden de regels van een gezonde levensstijl. Beperk het gewone suikerverbruik en als je toch wat zoetkracht nodig hebt, kies dan voor stevia, erytyhritol, agave, honing, … Let ook op met suikervervangers en Lightproducten! Deze doen vaak meer kwaad dan goed.
  • Zorg voor voldoende beweging. Sta regelmatig recht bij langdurig zitten. Een paar keer per week een halfuurtje goed doortrappen of fietsen kan al wonderen doen. Neem eens de trap …
  • Zorg voor voldoende slaap. Probeer steeds rond hetzelfde uur te gaan slapen en ook op te staan. Een kleine speling is niet zo erg, maar velen gaan in het weekend veel later slpaen en blijven dan lang uitslapen. Dat brengt je dag-nachtritme teveel in de war en zal je totale slaap negatief beïnvloeden.
  • Cholesterol gehalte regelen met gezonde voeding zoals hierboven beschreven. Eventueel aangevuld met voedingssupplementen: gefermenteerde rode rijst, omega 3, gefermenteerde knoflook, artisjok, …

Meer info op de website van de week van het hart : https://liguecardioliga.be.

Alphagem

We hadden al in onze vorige nieuwsbrief laten weten dat we sinds kort ook producten van Alphagem in ons assortiment hebben. Het is een jong familiebedrijf, opgericht met als doel consumenten een uitstekende en wetenschappelijk bewezen gemmotherapie aan te bieden. Vandaag de dag blijft Alphagem met de hulp van Philippe Andrianne zijn bekendheid vergroten met de waarden die de onderneming belangrijk vindt: respect, delen en nauwkeurigheid.

Ze beschikken over hun eigen bouwland en oogsten zelf dankzij hun bevoorradingsnetwerk. Hier worden de knoppen in hun optimale ontwikkelijkingsfase geoogst en dit wordt streng gecontroleerd. Alphagem hecht hiermee veel belang aan de vitale energie van hun maceraten. (bron Alphagem)

Ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.

Winkelwagen
Scroll naar boven